СЪБИТИЯ

СПОДЕЛЕНИЯТ ПЪТ - 25 години НОВИЗ

На 28 ноември 2016 г. в Драматичен театър „Н.О.Масалитинов“, Пловдив тържествено бе отбелязан 25-я рожден ден на НОВИЗ. Повече от 400 гости уважиха юбилея на фирмата. Празненството премина под мотото „СПОДЕЛЕНИЯ ПЪТ“ - 25-ия си празник споделихме с хората, фирмите и институциите, с които работихме през тези 25 години. С италианско пенливо вино почерпихме за добре дошли гостите от страната, Германия, Русия, САЩ, Турция, Македония, Сърбия. С тях се повеселихме, с увереност че ще си партнираме още дълго и все така успешно. Сред ВИП гостите бяха кметът на града – инж. И. Тотев, председателят на ОС- Пловдив Савина Петкова. Всички гости и наши сътрудници бяха поздравени с блестящи музикални изпълнения и театрални етюди на талантливите творци от Държавна опера-Пловдив, Драматичен театър „Н.О.Масалитинов“, ансамбъл „Тракия“ и театър „Хенд“. Като инициатор на каузата за построяване сграда за Пловдивската опера НОВИЗ дари на фондация "Дом за Пловдивската опера“ 16 хил. лева, от които 7 930 лв. получихме вместо подаръци по повод юбилея. Както подобава при такива случаи, завършихме празненството с изискан коктейл в двете фоайета на театъра.

УЧАСТИЕ НА АРЕНА НА КРАСОТАТА 2016

НОВИЗ участва със свой щанд на престижното изложение в Интер Експо Център- София от 21 до 23 октомври 2016. Показани бяха най-новите професионални апарати и козметика, с участието на партньори от Испания.

Партньорството на НОВИЗ с Dr. Grandel – Germany

От скоро НОВИЗ е партньор на Dr. Grandel – Germany- производител на професионална козметика за лице с 60 годишна история. Научният подход, модерна технология, използването на суровини само с най-високо качество, ефективността и безопасността на козметичните продукти правят марката DR. Grandel наистина уникална. Козметиката подпомага клетъчната регенерация на кожата, стимулира процеса на нейното обновяване и запазване на младостта. Dr. Grandel успя да разшифрира «ГЕНА на МЛАДОСТТА» в ДНК и да намери „ключа“ към тайната на красотата – серии професионална козметика и продукти за домашна грижа BeautyGen, Timeless, HydroActive, Elements of Nature.

УЧАСТИЕ В ИЗЛОЖЕНИЕТО БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА

от 16 до 19 март 2016 г. НОВИЗ ще участва в специализираното изложение, което се провежда в Интер Експо Център София. На щанда ни ще бъдат показани новите модели сешоари VALERA и кислородната спа капсула на SYBARITIC.

На изложение в Турция

Представител на НОВИЗ АД посети изложението за хотелско оборудване в Анталия, Турция. Полезните и ползотворни контакти са начало на едно бъдещо сътрудничество между НОВИЗ и турски компании от бранша.

Делово посещение в Южна Корея

Представител на НОВИЗ АД посети изложението GTI EXPO в Сокчо, Южна Корея по покана на корейската правителствена агенция за насърчаване на бизнеса и инвестициите /КОТРА/в периода 21-24 октомври 2015 г. Изключително впечатление при посещението направи качеството и презентацията на корейската козметика. Корея е лидер на източния пазар в този бранш, налага тенденциите и доказва качеството на своите продукти в специално разработени тестове, научни изследвания и нови технологии за пренос на активните компоненти в дълбоките слоеве на кожата.

НОВИЗ СЪС СВОЙ ЩАНД НА АРЕНА НА КРАСОТАТА

От 2 до 4 октомври 2015г се проведе изложението "Арена на красотата" в Международния изложбен център София. Новиз посрещна с нови апарати и атрактивни предложения своите настоящи и бъдещи клиенти. Динамично и професионално ориентирано, изложението даде необходимия позитивен сигнал за нов импулс в развитието на козметичния бранш в страната.

ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ХОТЕЛ намерил място в топ 250 на BOOKING е оборудван със сешоари, доставени от НОВИЗ АД

Варненският хотел „мОдус“ попадна в класация на 250-те най-добри хотели в света, организирана от международния сайт за резервации Booking.com. С това става и първият български хотел, влязъл в престижния топ 250. Сешоарите VALERA в хотела са доставени от НОВИЗ АД - представител на VALERA за България.

УЧАСТИЕ НА БУЛМЕДИКА/ БУЛДЕНТАЛ 2015

Поредно участие на НОВИЗ АД на специализираното изложение от 13 до 15 май 2015. На щанда в Интер Експо Център, София са представени модерни апарати на италианската фирма ЕЛИТС, нова спа капсула и др.

Делово посещение на BEAUTY EURASIA

Представители на НОВИЗ АД посетиха в началото на м. май 2015 г. специализираното изложение за красота BEAUTY EURASIA 2015. Традиционното изложение се проведе през тази година на ново място - панаирния комплекс CNR, в непосредсвена близост до летище "Кемал Ататюрк".

Водещ мениджър на НОВИЗ АД посети през февруари 2015 г. Италия и Германия.

В Италия бяха проведени делови разговори с компанията ЕЛИТС - специализирана в производството на козметични апарати. В Германия - посещение на специализираното изложение АМБИЕНТЕ и срещи с редица досегашни и бъдещи партньори.

Посещение на световното изложение FIBO

В началото на м. април 2014 г. водещ специалист от НОВИЗ АД посети световното специализирано изложение за фитнес и здраве FIBO в Германия.

ОБУЧЕНИЕ НА КЛИЕНТИ НА НОВИЗ АД В ГЕРМАНИЯ

В началото на м. август 2013 г. в Щутгард, Германия се проведе традиционното годишно обучение на клиенти на НОВИЗ АД в компанията COSMEDICO, специализирана в производството на високотехнологични козметични уреди и апарати.

НОВИЗ АД премина успешно годишен контролен и сертификационен одит

В началото на май 2013г. НОВИЗ АД премина успешно годишен контролен и сертификационен одит на внедрената в дружеството интегрирана система за управление на качеството, обединяваща стандартите ISO 9001:2008 и ISO 22000:2005.

Февруарски промоции в СПА студио КАДИФЕ

В обновеното СПА студио КАДИФЕ в сградата на Делови център Пловдив, до площад "Съединение" са в сила специални февруарски промоционални пакети за грижа за красотата на дамите. Подробности на: http://www.spastudio-kadife.com/

НОВИЗ със свой щанд на специализирана изложба СИХРЕ 2012

На щанд D2 в палата 6 на Интер Експо Център София от 7 до 10 ноември 2012 г. ще бъдат показани новостите на внасяното от Новиз оборудване. Приложената покана важи за безплатен вход. С удоволствие ще Ви посрещнем на щанд D2 в палата 6!

НОВИЗ АД със свой щанд на БУЛМЕДИКА, БУЛДЕНТАЛ - престижното специализирано изложение за медицина и стоматология

С участието на водещите менажери на НОВИЗ АД в областта на търговията със специализирано оборудване и козметични продукти в периода 15-18 май 2012 г. в София се проведе 46–то издание на панаира.

Среща на клиентките на Спа студио „Кадифе“ с поета Евтим Евтимов в навечерието на 8 март.

На 2 март 2012 г. от 17:00 ч. в ресторанта на Делови център Пловдив, се състоя среща с поета Евтим Евтимов по случай предстоящия празник на Красотата и Жената – 8 март.

Успешни търговски преговори с чуждестранни доставчици

В края на месец февруари 2012 г. ключов мениджър на НОВИЗ АД посети Испания.

Посещение на изложението „Пласт България“

Водещите специалисти на НОВИЗ АД в областа на опаковките и пластмасите посетиха изложението в края на м. февруари 2012 г.

Много изгодни цени за командировани в Новиз хотел!

От 21.02.2012 година Новиз хотел предлага единична стая за командировани служители „икономичен клас“ на цена 40 лв. с включена закуска.

Световна годишната среща на дистрибуторите на фирма Сайбъритик - февруари 2012, Талин, Естония.

Екип на НОВИЗ участва в срещата на която бе обменен опит относно най-новите тенденции в областта на грижите за красотата, посоката на интересите на клиентите и развитието на med spa индустрията в световен мащаб.

НОВИЗ АД дари книги на Съвета по туризъм Пловдив.

По повод годишнината от създаването на Съвета по туризъм Пловдив, НОВИЗ АД дари екземляри от книгата „Пловдив в миналото“ на д-р Васил Пеев.

Втори тираж на „Пловдив в миналото“ на д-р Васил Пеев

Поради изключителния интерес към книгата и изчерпването й от книжарниците за по-малко от два месеца, „НОВИЗ“ АД реализира втори тираж

Пета поредна книга преродeна с финансовата помощ на НОВИЗ АД

На 15 декември 2011 г. в залата на Регионалния исторически музей - Пловдив бе публично представена книгата на д-р Васил К. Пеев "Пловдив в миналото", спомоществовател на която е НОВИЗ АД

НОВИЗ отбеляза своята 20-та годишнина

Със изискан коктейл, в пръсъствието на корпоративни партньори от страната и чужбина, бе отбелязана 20-тата годишнина на НОВИЗ АД.

Анализ на резултатите от участието на инж. Любозар Фратев в „Местни избори 2011”.

Драги приятели съратници в предизборната кампания, Вие ме познавате като човек, който последователно отстоява принципите за прозрачност в работата и отговорност пред хората. В потвърждение на това Ви представям своя анализ на резултата от нашата съвместна работа в изборите за Общински съвет /ОС/ в гр. Пловдив, проведени на 23.10.2011 г.

Дебат „За и против пластмасата” се състоя в пленарната зала на парламента

Жури с участието на инж. Л Фратев определи 11–те най-добри участници в дебата „За и против пластмасата” състоял се в пленарната зала на българския парламент на 8 ноември 2011 г.

Инж. Любозар Фратев удостоен с почетното звание "Следовник на народните будители"

В навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители изпълнителния директор на НОВИЗ АД бе удостоен с почетното звание "Следовник на народните будители".

НОВИЗ АД със свои щандове на Arena Professional

От 19 до 23 ноември ще се проведе традиционното изложение Arena Professional в 5 и 6 палати на Интер Експо Център, София.

Лично писмо към избирателите изпрати инж. Любозар Фратев

Независимият кандидат за общински съветник с номер 46 инж. Любозар Фратев се обърна с лично писмо към избирателите

Инж. Любозар Фратев откри барелеф на писателя – библиограф Маньо Стоянов във фоайето на Народната библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив.

Идеята за поставянето на паметния знак и предложението за именуване на улица в Пловдив принадлежат на Л. Фратев, който финансира изцяло преиздаването на две книги на Маньо Стоянов за историята на Пловдив през 2008 и 2010 г.

Среща на независимия кандидат с номер 46 инж. Любозар Фратев с дамския клуб „Блага дума”

Дамският клуб с 30 годишна история покани инж. Л. Фратев на неформална среща.

Независимият кандидат за общински съветник под номер 46 в интегралната бюлетина инж. Любозар Фратев бе събеседник в предаването на ПОТВ „Акценти” .

В разговор с Евгений Тодоров инж. Фратев направи своеобразен отчет пред телевизионната аудитория за работата си като досегашен общински съветник и представи акцентите на дейността си като бъдещ независим общински съветник.

ОФИЦИАЛЕН СТАРТ НА КАМПАНИЯТА НА НЕЗАВИСИМИЯ КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК инж. ЛЮБОЗАР ФРАТЕВ

Един наситен с прояви ден на независимия кандидат за общински съветник инж. Любозар Фратев - 28 септември 2011 г., завърши с обявяване на официалното начало на кампанията му.

ПУБЛИЧЕН ОТЧЕТ

на общински съветник инж. Любозар Фратев

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

Пресконференция на инициативния комитет за подкрепа на независимия кандидат за общински съветник в Общински съвет, община Пловдив инж. Любозар Фратев.

Инж. Любозар Фратев – начело на инициативен комитет в подкрепа на кандидатурата на Меглена Кунева за президент.

На 22 юни 2011 г. в залата на Музея на Съединението бяха представени 12 души от инициативния комитет за гр. Пловдив.

СЕМИНАР НА СЛОВЕНСКИЯ СТИЛИСТ MITJA TAVCAR И ПРОДУКТИТЕ RED CAT

На 15 май 2011 г. в Делови център Пловдив се проведе семинар на фирма Red Cat - част от световното турне на признатия словенски стилист- коафьор Mitja Tavcar.

ПРЕЗЕНТАЦИЯ на инж. Любозар Фратев на Бизнес форума за добри практики на водещи български компании в регионите.

Организираното от списание ENTERPRISE и Българската стопанска камара събитие се проведе на 19 април 2011 г. под надслов "За Вашия успех - практически опит от ТОП мениджъри в България!"

WORLD TOUR 2011

ЯEDCAT професионална козметика за фризьорски салони представя WORLDTOUR2011 с признатия словенски стилист-коафьор MitjaTavcar, директор на Академия Mitja Пловдив, Делови център Пловдив, ул.Хан Кубрат № 1, до площад Съединение

Финализиране на инициатива на председателя на СД на НОВИЗ АД и общински съветник инж. Любозар Фратев.

Общинският съвет, Пловдив на сесия от 7 април 2011 г. прие решение за именуване на улица в кв. “Тракия” на името на Маньо Стоянов, директор на пловдивската библиотека през 40-те години на миналия век.

Новиз АД работи по втори европейски проект

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, даваща възможност за заетост на млади специалисти без стаж.

НОВИЗ АД участва в ХОРЕКА

В края на м. февруари 2011 г. НОВИЗ АД участва в специализираното изложение ХОРЕКА в Пловдив.

Посланикът на Р Турция на среща с бизнеса в Пловдив

Новият посланик на Р Турция в България се срещна с представители на бизнеса в Пловдив.

Меглена Кунева се срещна с Бизнес Експертния Съвет

В рамките на еднодневната си програма в Пловдив на 08.02.2011 г. първият български еврокомисар Меглена Кунева се срещна с Бизнес Експертния Съвет.

Генералният консул на Р.Турция в Пловдив на посещение в офиса на Новиз АД

На посещение в офиса на НОВИЗ АД беше г-н Рамис Шен, генерален консул на Република Турция в Пловдив. 1 февруари 2011 г

БЕС подновява предаването "ДУМАТА НА ЕКСПЕРТИТЕ" по ПОТВ

През месец февруари БИЗНЕС ЕКСПЕРТЕН СЪВЕТ, чийто зам. председател е г-н Любозар Фратев, подновява предаването "ДУМАТА НА ЕКСПЕРТИТЕ" по Пловдивска Обществена Телевизия, което ще се излъчва отново всеки вторник 19,15 до 20,15 часа в реално време.

20 декември, 2010

Компанията Sybaritic Inc. се сертифицира по ISO 13485:2003, СЕ маркировка и CAN/CSA сертификационни стандарти

 

 

 

10 златни правила за бронзов тен

1. Преди започване на соларните процедури, внимателно определете своя тип кожа. Спазвайте стриктно упътването за ползване на солариум, особено що се касае до продължителността на процедурата.

2. Не се препоръчва използването на солариум и слънчеви бани на деца под 16 години и/или хора с тип кожа I.

3. Ако имате кожно раздразнение или кожни проблеми, консултирайте се с лекар дали е препоръчително ползването на солариум. Ако страдате от акне или псориазис, UV- лъчението би могло да има положителен ефект.

4. Ако UV-лъчението предизвиква алергична кожна реакция, препоръчва се въздържане от ползването на солариум.

5. Хубаво е почистването на грим и друга козметика да става няколко часа преди използването на солариум. Не носете бижута, злато и други накити по време на процедурите.

6. Някои медикаменти съдържат субстанции, влияещи върху чувствителността на кожата към UV-лъчение. Прочетат внимателно инструкциите на лекарствата, които ползвате, и в случай на съмнение се консултирайте с личния си лекар.

7 . UV лъчите са вредни за незащитени очи. Задължително условие е използването на очила, разработени специално за целта (т.н. UV очила ).

8 . Използването на солариум се препоръчва максимум веднъж на ден, до 50 часа годишно. Избягвайте предозиране, то води до изгаряния.

9. Кремове със защитен фактор и кремове за почерняване могат да повлияят върху тен програмата Ви. Препоръчваме да вземете душ и нанесете овлажняващ крем след процедура.

10 . При възпаления и мехури след процедура, направете консултация с лекар.

ПОЛЗИ

Употребата на солариум има редица положителни ефекти върху здравето на човека. Освен здравословен загар, слънчевите лъчи увеличават витамин D3, който осигурява здрава костна система. Доказано е благоприятното въздействие на солариума при жени, болни от остеопороза. Хора, страдащи от болки в мускулите и ревматизъм, изпитват облекчение след курс соларни процедури. Доказано е, че солариумите влияят благоприятно върху метаболизма, кръвното налягане и нивото на холестерола. Голям е ефектът на слънчевите бани и върху нашето самочувствие и добро настроение. Хората, ползвали солариум, са по-енергични, с по-добро настроение, а това е отличен начин за борба със стреса, апатията и умората.

Типове кожа

Според кожата си, хората могат да бъдат разделени на 4-ти типа: от I до IV. Кожа I тип няма добра пигментация и не почернява, дори при излагане на пряка слънчева светлина. Хората от тази група често страдат от кожни изгаряния и на тях не им се препоръчва да използват какъвто и да е уред за тен без лекарски съвет. Кожа IV тип е мургава, нейният епидермис съдържа естествен пигмент, с помощта на който се почернява лесно и без опасност от изгаряне.

Типа кожа можете да определите с помощта на въпроси от таблица 1
Съберете точките от всеки въпрос и след това потърсете резултата в таблица 2
Така можете да разпознаете типа на своята кожа.

От голямо значение е човек да определи чувствителността на своята кожа преди използването на солариум. Поносимостта към слънцето е важен показател. Приложеният по-долу тест помага да се определите типа кожа.

Разумно почерняване

Почерняването със солариум не е без рискове. Безотговорната и прекалена употреба на солариум, както и безотговорното излагане на слънце, увеличават вероятността от увреждане на очи и кожа. Степента на увреждането е изцяло свързана с интензитета и времетраенето на процедурите, но е повлияна също и от индивидуалната чувствителност. Различните европейски страни имат указания и препоръки как да се намалят и предотвратят рисковете, свързани със слънчевата светлина. Въпрос на личен интерес е да спазвате и да се запознаете с тези препоръки.