СЪБИТИЯ

Водещ мениджър на НОВИЗ АД посети през февруари 2015 г. Италия и Германия.

В Италия бяха проведени делови разговори с компанията ЕЛИТС - специализирана в производството на козметични апарати. В Германия - посещение на специализираното изложение АМБИЕНТЕ и срещи с редица досегашни и бъдещи партньори.

Посещение на световното изложение FIBO

В началото на м. април 2014 г. водещ специалист от НОВИЗ АД посети световното специализирано изложение за фитнес и здраве FIBO в Германия.

ОБУЧЕНИЕ НА КЛИЕНТИ НА НОВИЗ АД В ГЕРМАНИЯ

В началото на м. август 2013 г. в Щутгард, Германия се проведе традиционното годишно обучение на клиенти на НОВИЗ АД в компанията COSMEDICO, специализирана в производството на високотехнологични козметични уреди и апарати.

НОВИЗ АД премина успешно годишен контролен и сертификационен одит

В началото на май 2013г. НОВИЗ АД премина успешно годишен контролен и сертификационен одит на внедрената в дружеството интегрирана система за управление на качеството, обединяваща стандартите ISO 9001:2008 и ISO 22000:2005.

Февруарски промоции в СПА студио КАДИФЕ

В обновеното СПА студио КАДИФЕ в сградата на Делови център Пловдив, до площад "Съединение" са в сила специални февруарски промоционални пакети за грижа за красотата на дамите. Подробности на: http://www.spastudio-kadife.com/

НОВИЗ със свой щанд на специализирана изложба СИХРЕ 2012

На щанд D2 в палата 6 на Интер Експо Център София от 7 до 10 ноември 2012 г. ще бъдат показани новостите на внасяното от Новиз оборудване. Приложената покана важи за безплатен вход. С удоволствие ще Ви посрещнем на щанд D2 в палата 6!

НОВИЗ АД със свой щанд на БУЛМЕДИКА, БУЛДЕНТАЛ - престижното специализирано изложение за медицина и стоматология

С участието на водещите менажери на НОВИЗ АД в областта на търговията със специализирано оборудване и козметични продукти в периода 15-18 май 2012 г. в София се проведе 46–то издание на панаира.

Среща на клиентките на Спа студио „Кадифе“ с поета Евтим Евтимов в навечерието на 8 март.

На 2 март 2012 г. от 17:00 ч. в ресторанта на Делови център Пловдив, се състоя среща с поета Евтим Евтимов по случай предстоящия празник на Красотата и Жената – 8 март.

Успешни търговски преговори с чуждестранни доставчици

В края на месец февруари 2012 г. ключов мениджър на НОВИЗ АД посети Испания.

Посещение на изложението „Пласт България“

Водещите специалисти на НОВИЗ АД в областа на опаковките и пластмасите посетиха изложението в края на м. февруари 2012 г.

Много изгодни цени за командировани в Новиз хотел!

От 21.02.2012 година Новиз хотел предлага единична стая за командировани служители „икономичен клас“ на цена 40 лв. с включена закуска.

Световна годишната среща на дистрибуторите на фирма Сайбъритик - февруари 2012, Талин, Естония.

Екип на НОВИЗ участва в срещата на която бе обменен опит относно най-новите тенденции в областта на грижите за красотата, посоката на интересите на клиентите и развитието на med spa индустрията в световен мащаб.

НОВИЗ АД дари книги на Съвета по туризъм Пловдив.

По повод годишнината от създаването на Съвета по туризъм Пловдив, НОВИЗ АД дари екземляри от книгата „Пловдив в миналото“ на д-р Васил Пеев.

Втори тираж на „Пловдив в миналото“ на д-р Васил Пеев

Поради изключителния интерес към книгата и изчерпването й от книжарниците за по-малко от два месеца, „НОВИЗ“ АД реализира втори тираж

Пета поредна книга преродeна с финансовата помощ на НОВИЗ АД

На 15 декември 2011 г. в залата на Регионалния исторически музей - Пловдив бе публично представена книгата на д-р Васил К. Пеев "Пловдив в миналото", спомоществовател на която е НОВИЗ АД

НОВИЗ отбеляза своята 20-та годишнина

Със изискан коктейл, в пръсъствието на корпоративни партньори от страната и чужбина, бе отбелязана 20-тата годишнина на НОВИЗ АД.

Анализ на резултатите от участието на инж. Любозар Фратев в „Местни избори 2011”.

Драги приятели съратници в предизборната кампания, Вие ме познавате като човек, който последователно отстоява принципите за прозрачност в работата и отговорност пред хората. В потвърждение на това Ви представям своя анализ на резултата от нашата съвместна работа в изборите за Общински съвет /ОС/ в гр. Пловдив, проведени на 23.10.2011 г.

Дебат „За и против пластмасата” се състоя в пленарната зала на парламента

Жури с участието на инж. Л Фратев определи 11–те най-добри участници в дебата „За и против пластмасата” състоял се в пленарната зала на българския парламент на 8 ноември 2011 г.

Инж. Любозар Фратев удостоен с почетното звание "Следовник на народните будители"

В навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители изпълнителния директор на НОВИЗ АД бе удостоен с почетното звание "Следовник на народните будители".

НОВИЗ АД със свои щандове на Arena Professional

От 19 до 23 ноември ще се проведе традиционното изложение Arena Professional в 5 и 6 палати на Интер Експо Център, София.

Лично писмо към избирателите изпрати инж. Любозар Фратев

Независимият кандидат за общински съветник с номер 46 инж. Любозар Фратев се обърна с лично писмо към избирателите

Инж. Любозар Фратев откри барелеф на писателя – библиограф Маньо Стоянов във фоайето на Народната библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив.

Идеята за поставянето на паметния знак и предложението за именуване на улица в Пловдив принадлежат на Л. Фратев, който финансира изцяло преиздаването на две книги на Маньо Стоянов за историята на Пловдив през 2008 и 2010 г.

Среща на независимия кандидат с номер 46 инж. Любозар Фратев с дамския клуб „Блага дума”

Дамският клуб с 30 годишна история покани инж. Л. Фратев на неформална среща.

Независимият кандидат за общински съветник под номер 46 в интегралната бюлетина инж. Любозар Фратев бе събеседник в предаването на ПОТВ „Акценти” .

В разговор с Евгений Тодоров инж. Фратев направи своеобразен отчет пред телевизионната аудитория за работата си като досегашен общински съветник и представи акцентите на дейността си като бъдещ независим общински съветник.

ОФИЦИАЛЕН СТАРТ НА КАМПАНИЯТА НА НЕЗАВИСИМИЯ КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК инж. ЛЮБОЗАР ФРАТЕВ

Един наситен с прояви ден на независимия кандидат за общински съветник инж. Любозар Фратев - 28 септември 2011 г., завърши с обявяване на официалното начало на кампанията му.

ПУБЛИЧЕН ОТЧЕТ

на общински съветник инж. Любозар Фратев

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

Пресконференция на инициативния комитет за подкрепа на независимия кандидат за общински съветник в Общински съвет, община Пловдив инж. Любозар Фратев.

Инж. Любозар Фратев – начело на инициативен комитет в подкрепа на кандидатурата на Меглена Кунева за президент.

На 22 юни 2011 г. в залата на Музея на Съединението бяха представени 12 души от инициативния комитет за гр. Пловдив.

СЕМИНАР НА СЛОВЕНСКИЯ СТИЛИСТ MITJA TAVCAR И ПРОДУКТИТЕ RED CAT

На 15 май 2011 г. в Делови център Пловдив се проведе семинар на фирма Red Cat - част от световното турне на признатия словенски стилист- коафьор Mitja Tavcar.

ПРЕЗЕНТАЦИЯ на инж. Любозар Фратев на Бизнес форума за добри практики на водещи български компании в регионите.

Организираното от списание ENTERPRISE и Българската стопанска камара събитие се проведе на 19 април 2011 г. под надслов "За Вашия успех - практически опит от ТОП мениджъри в България!"

WORLD TOUR 2011

ЯEDCAT професионална козметика за фризьорски салони представя WORLDTOUR2011 с признатия словенски стилист-коафьор MitjaTavcar, директор на Академия Mitja Пловдив, Делови център Пловдив, ул.Хан Кубрат № 1, до площад Съединение

Финализиране на инициатива на председателя на СД на НОВИЗ АД и общински съветник инж. Любозар Фратев.

Общинският съвет, Пловдив на сесия от 7 април 2011 г. прие решение за именуване на улица в кв. “Тракия” на името на Маньо Стоянов, директор на пловдивската библиотека през 40-те години на миналия век.

Новиз АД работи по втори европейски проект

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, даваща възможност за заетост на млади специалисти без стаж.

НОВИЗ АД участва в ХОРЕКА

В края на м. февруари 2011 г. НОВИЗ АД участва в специализираното изложение ХОРЕКА в Пловдив.

Посланикът на Р Турция на среща с бизнеса в Пловдив

Новият посланик на Р Турция в България се срещна с представители на бизнеса в Пловдив.

Меглена Кунева се срещна с Бизнес Експертния Съвет

В рамките на еднодневната си програма в Пловдив на 08.02.2011 г. първият български еврокомисар Меглена Кунева се срещна с Бизнес Експертния Съвет.

Генералният консул на Р.Турция в Пловдив на посещение в офиса на Новиз АД

На посещение в офиса на НОВИЗ АД беше г-н Рамис Шен, генерален консул на Република Турция в Пловдив. 1 февруари 2011 г

БЕС подновява предаването "ДУМАТА НА ЕКСПЕРТИТЕ" по ПОТВ

През месец февруари БИЗНЕС ЕКСПЕРТЕН СЪВЕТ, чийто зам. председател е г-н Любозар Фратев, подновява предаването "ДУМАТА НА ЕКСПЕРТИТЕ" по Пловдивска Обществена Телевизия, което ще се излъчва отново всеки вторник 19,15 до 20,15 часа в реално време.

20 декември, 2010

Компанията Sybaritic Inc. се сертифицира по ISO 13485:2003, СЕ маркировка и CAN/CSA сертификационни стандарти

 

 

 

10 златни правила за бронзов тен

1. Преди започване на соларните процедури, внимателно определете своя тип кожа. Спазвайте стриктно упътването за ползване на солариум, особено що се касае до продължителността на процедурата.

2. Не се препоръчва използването на солариум и слънчеви бани на деца под 16 години и/или хора с тип кожа I.

3. Ако имате кожно раздразнение или кожни проблеми, консултирайте се с лекар дали е препоръчително ползването на солариум. Ако страдате от акне или псориазис, UV- лъчението би могло да има положителен ефект.

4. Ако UV-лъчението предизвиква алергична кожна реакция, препоръчва се въздържане от ползването на солариум.

5. Хубаво е почистването на грим и друга козметика да става няколко часа преди използването на солариум. Не носете бижута, злато и други накити по време на процедурите.

6. Някои медикаменти съдържат субстанции, влияещи върху чувствителността на кожата към UV-лъчение. Прочетат внимателно инструкциите на лекарствата, които ползвате, и в случай на съмнение се консултирайте с личния си лекар.

7 . UV лъчите са вредни за незащитени очи. Задължително условие е използването на очила, разработени специално за целта (т.н. UV очила ).

8 . Използването на солариум се препоръчва максимум веднъж на ден, до 50 часа годишно. Избягвайте предозиране, то води до изгаряния.

9. Кремове със защитен фактор и кремове за почерняване могат да повлияят върху тен програмата Ви. Препоръчваме да вземете душ и нанесете овлажняващ крем след процедура.

10 . При възпаления и мехури след процедура, направете консултация с лекар.

ПОЛЗИ

Употребата на солариум има редица положителни ефекти върху здравето на човека. Освен здравословен загар, слънчевите лъчи увеличават витамин D3, който осигурява здрава костна система. Доказано е благоприятното въздействие на солариума при жени, болни от остеопороза. Хора, страдащи от болки в мускулите и ревматизъм, изпитват облекчение след курс соларни процедури. Доказано е, че солариумите влияят благоприятно върху метаболизма, кръвното налягане и нивото на холестерола. Голям е ефектът на слънчевите бани и върху нашето самочувствие и добро настроение. Хората, ползвали солариум, са по-енергични, с по-добро настроение, а това е отличен начин за борба със стреса, апатията и умората.

Типове кожа

Според кожата си, хората могат да бъдат разделени на 4-ти типа: от I до IV. Кожа I тип няма добра пигментация и не почернява, дори при излагане на пряка слънчева светлина. Хората от тази група често страдат от кожни изгаряния и на тях не им се препоръчва да използват какъвто и да е уред за тен без лекарски съвет. Кожа IV тип е мургава, нейният епидермис съдържа естествен пигмент, с помощта на който се почернява лесно и без опасност от изгаряне.

Типа кожа можете да определите с помощта на въпроси от таблица 1
Съберете точките от всеки въпрос и след това потърсете резултата в таблица 2
Така можете да разпознаете типа на своята кожа.

От голямо значение е човек да определи чувствителността на своята кожа преди използването на солариум. Поносимостта към слънцето е важен показател. Приложеният по-долу тест помага да се определите типа кожа.

Разумно почерняване

Почерняването със солариум не е без рискове. Безотговорната и прекалена употреба на солариум, както и безотговорното излагане на слънце, увеличават вероятността от увреждане на очи и кожа. Степента на увреждането е изцяло свързана с интензитета и времетраенето на процедурите, но е повлияна също и от индивидуалната чувствителност. Различните европейски страни имат указания и препоръки как да се намалят и предотвратят рисковете, свързани със слънчевата светлина. Въпрос на личен интерес е да спазвате и да се запознаете с тези препоръки.